Cum sa ai grija de lanterna ta?

0
Cum sa ai grija de lanterna ta?
Share Button

Pentru a preveni coroziunea si degradarea lanternei, sunt necesare cateva lucruri pe care trebuie sa le aveti in vedere. Lanterna detinuta este noua, abia ai cumparat-o sau o ai deja de ceva timp?

cat costa o optimizare seo

Oricum ar sta situatia, ai nevoie sa stii cum sa iti ingrijesti lanterna in mod corespunzator. Cu emitatoarele LED ce pot tine pana la 50.000 de ore, multe persoane deterioreaza sau pierd lanternele, inainte ca luminile LED in sine sa-si epuizeze durata de viata. 50.000 de ore reprezinta de fapt mai mult de 5 ani si jumatate de uz continuu.

Si totusi, pentru mai putin de 5 minute, iti poti mentine si ingriji lanterna, in asa fel incat sa arate ca noua.

E simplu sa ingrijesti o lanterna si sa te asiguri ca functioneaza in parametri de performanta optimi, pentru o lunga perioada de timp. Cei patru pasi pentru mentenanta corespunzatoare a lanternelor sunt : curatarea, inlocuirea, protejarea si lubrificarea.

libris.ro

Daca urmezi toti acesti pasi de cel putin 2 ori pe an, vei avea parte intotdeauna de o lanterna in stare excelenta de functionare, ca si cum ai fi cumparat-o cu o zi in urma din magazin.

Desigur, va fi nevoie de cicluri de curatare repetate, in cazul in care folosesti lanterna in medii cu praf mult, nisip, uleiuri sau daca o expui diferitelor substante care se pot infiltra in zona capacului si il pot deteriora in timp.

Curatarea partilor exterioare.

Prima data, va sugeram sa curatati praful sau depunerile adunate la exteriorul lanternei. Folosind o carpa imbibata in alcool sau o alta subtanta de curatare acceptata de producatori, curatati exteriorul prin frecare sustinuta, imbiband din cand in cand, in solutia de curatat.

Daca lanterna prezinta denivelari din constructie (prin conceptia de design), atunci este recomandata o perie (merge chiar si o periuta de dinti) sau o carpa mai groasa. Ultima parte a curatarii exteriorului, presupune indepartarea lentilelor si curatarea acestora. Ar fi foarte bine, ca acestea sa fie unele anti-zgarieturi, puteti afla asta consultand manualul de la producator.

Daca totusi nu sunt, recomandam sa procedati la curatarea acestora cu grija, folosind carpe fine din bumbac si apasand cu prudenta. Este important sa curatati periodic si lentilele, deoarece lumina trece prin acestea si daca sunt murdare, lanterna nu va lumina in mod corespunzator, la performanta maxima.

Dupa ce ati curatat exteriorul lanternei si lentilele, se trece la pasul urmator. Recomandam indepartarea bateriilor pentru curatarea eventualului praf depus in zona acestora, cu aceleasi metode descrise mai sus.

Se folosesc in general carpe fine din material textil, asa cum ar fi bumbacul. Aveti grija daca exista fire expuse, sa nu le deteriorati in timpul actiunii de curatare. O alta componenta foarte importanta ce trebuie curatata periodic, este capacul lanternei, ce inchide compartimentul bateriilor.

Acesta trebuie curatat si el de praf si uns cu o substanta speciala de lubrifiere, daca este recomandata folosirea acesteia de catre producatori.

Daca ati executat toti acesti pasi, aveti o lanterna ce functioneaza la parametri optimi tot timpul. Pentru mai multe detalii despre lanterne profesionale, puteti intra cu incredere pe Lanterne.ro.

It's only fair to share...
Share on Facebook0Share on LinkedIn1Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.