Cum folosim un calculator refurbished?

0
Cum folosim un calculator refurbished?
Share Button

In momentul in care decideti sa cumparati un calculator sau un laptop refurbished ar trebui sa va ganditi initial pentru ce urmeaza sa utilizati respectivul sistem. In primul rand ganditi-va la activitatile de baza in care veti utiliza calculatorul pe care urmeaza sa il cumparati, pentru a putea afla de ce viteza are nevoie si cata memorie RAM e necesara pentru a functiona fluent.

libris.ro

Daca utilizati calculatorul pentru activitati de tip office sau pentru citirea email-urilor, pentru navigarea pe internet, pentru fotografii sau pentru programe pentru contabilitate sau de tip office, intr-un cuvant pentru activitati care nu necesita foarte mari resurse ale sistemului va recomandam sa va cumparati un calculator cu cel putin 3 GB de RAM si cu o viteza a procesorului de 1 GHz sau 1000 MHz.

Pentru o utilizare intermediara care va solicita ceva mai mult laptopul si care in acelasi timp va necesita un numar mai mare de resurse de sistem, va recomadam sa aveti minim 4 GB de RAM si un procesor de macar 2 GHz. O astfel de configuratie va va fi utila in momentul in care pe langa utilizarea basic veti vrea sa utilizati si alte programe cum ar fi cele pentru creatii muzicale sau pentru editare si office utilizat intr-un mod avansat.

Daca utilizati calculatorul in mod avansat atunci veti vrea in mod cert sa vedeti filmele la o calitate foarte buna,veti vrea sa va jucati din cand in cand sau sa editati profesional fotografii si materiale video.

Pentru astfel de activitati veti avea nevoie de o configurati pro si de un procesor cu cel putin 4GHz daca acesta este single core sau in mod ideal veti avea nevoie de un procesor cu mai multe core-uri care sa aiba mai mult de 3 GHz.

Verificati si bateria in cazul in care veti vrea sa utilizati laptopul si fara cablu, doar pe baterie ar trebui ca bateria pe care o are laptopul sa reziste macar o ora. Cu toate acestea, bateriile au in general o durata de viata de aproximativ trei ani si prin urmare bateria din laptop daca este deja utilizata de cele mai multe ori nu se afla in cele mai bune conditii.

Inainte de a cumpara un laptop refurbished este recomandat sa tineti cont si de faptul ca in cazul in care vreti sa rulati pe el jocuri aparute recent care au o grafica buna si care au in general cerinte de sistem mari, atunci ideea unui laptop refurbished nu este foarte buna. Se pot rula jocuri si pe sisteme refurbished dar jocurile ar trebui sa fie mai vechi si sa nu fie foarte pretentioase in ceea ce priveste cerintele.

Inspectati de fiecare data laptopul sau calculatorul inainte de a cumpara.  Se poate incepe cu o inspectie in mod general a carcasei si puteti verifica daca aceasta este deteriorata, crapata sau rupta. De asemenea, un laptop nu ar trebui sa aiba componente lipsa, precum tastele, bucati de carcasa sau anumite suruburi.

Nu uitati sa verificati si display-ul pentru ca acesta este in general greu de inlocuit la laptopurile mai vechi pentru ca exista posibilitatea de a nu mai gasi un nou display care sa fie potrivit.

cat costa o optimizare seo

It's only fair to share...
Share on Facebook0Share on LinkedIn1Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.