Cum cumparam un laptop second hand?

0
Cum cumparam un laptop second hand?
Share Button

Din diverse motive, financiare, ecologice sau din pasiune pentru anumite modele puteti sa cumparati uneori si un laptop second hand. In cazul in care aveti rabdare si cunostinte minime in domeniul IT putem sa luam deciziile perfecte pe care in mod sigur nu avem cum sa le regretam in momentul in care dorim sa cumparam laptopuri.

Pentru a va putea ajuta sa va invingeti temerile sau prejudecatile care au legatura cu lucrurile second hand va oferim mai multe sfaturi utile de care e bine sa tineti cont in momentul in care vreti sa cumparati laptopuri la mna a doua.

Este bine sa cumparati laptopul din magazine de specialitate dar care sunt acestea. Ele se ocupa doar de un domeniu anume si in ele lucreaza in mod sigur experti.

In primul rand in categoria aceasta intra magazinele specialziate pe domenii precum magazinele de haine care vor vinde evident haine, cele alimentare care vor vinde alimente, supermarketurile, si magazinele IT care se ocupa de vanzarea produselor IT.

libris.ro

Asadar, atunci cand vrem sa cumparam laptop, memorie sau placi video vom merge la aceste magazine IT si nu in cele in care pe o zona sunt laptopuri si langa laptopuri sunt mezeluri. Este bine sa evitam aceste magazine pentru ca nu sunt specializate in domeniu insa vand produse din domeniu.

Ei nu au cum sa faca service, nu pot oferi consultanta pentru a vinde si nici nu veti beneficia de suport tehnic dupa ce ati cumparat. Tot ce fac ei este sa multe cutiile din loc in loc si la final in bratele utilizatorului.

Ei bine, aceste avantaje ale achizitionarii unul laptop din magazine IT sunt foarte multe si noi le vom preciza pe cele mai importante dintre ele. In primul rand veti avea suport tehnic din partea unor experti si consultanta specializata.

cat costa o optimizare seo

Aceste magazine sunt orientate catre nevoile clientilor. Veti avea upgrade si service in magazine si un discount pentru clientii fideli.

De asmenea, in aceste magazine veti avea promotii, veti eneficia de promptitudine si puteti comanda orice produs care se vinde in Romania. De asemenea in magazinele de IT gasiti produse care sa se potriveasca pentru orice buget.

Un laptop sau un calculator sunt produse care au o utilizare indelungata si este bine sa aveti suport tehnic dupa cumparare. Prin urmare nu e bine ca in cosul in care aveti cumparaturile de la piata sa puneti langa legume si fructe un laptop.

Sunt unele magazine specializate care fac si upgrade de performanta la orice tip de laptop atunci cand cumparati sau ulterior. Se va face upgrade la memoria ram sau la HDD.

Chiar daca pe carcasa exista un sigiliu, in unele magazine sigiliul se rupe (in cazul in care magazinul este reprezentant local al producatorilor), si poate sa fie inlocuit cu altul insa garantia nu va fi afectata.

Lucrul acesta se face in general pentru laptopurile cumparate din acelasi magazin unde se solicita si upgradarea. La supermarketuri acest lucru este un dezavantaj, pentru ca locul de unde cumparati nu se ocupa de upgrade si exista si riscul de a pierde garantia.

It's only fair to share...
Share on Facebook0Share on LinkedIn1Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.