Cum alegem si cum folosim amorsa?

0
Cum alegem si cum folosim amorsa?
Share Button

Unul dintre cele mai puternice instrumente din arsenalul oricarui zugrav profesionist este ceea ce se afla sub vopsea – amorsa. Amorsa este o solutie excelenta pentru multe probleme fiind un produs ce seamana mai puțin cu vopsea si mai mult cu un lipici. Se lipeste de orice baza pe care apoi o transforma intr-o suprafata neteda, uniforma gata pentru aplicarea vopselei.

libris.ro

Dar daca v-ati plimbat vreodata prin raionul cu amorse al unui magazine cu materiale de constructii, stiti ca alegerea amorsei potrivite poate fi o adevarata provocare. Pentru a deveni mai usoara, avem nevoie de recomandarile unor experti pentru a identifica cele mai bune tipuri de amorse si pentru a le utiliza pe cele potrivite in contextul celor mai comune probleme ce implica decoratiunile interioare.

Experiența lor va va ajuta sa alegeti cel mai bun produs, astfel incat vopseaua sa arate mai bine si sa dureaze mai mult. Iata cateva sfaturi:

Unele pete tot se vor oberva indiferent de amorsa sau tipul de vopsea si indiferent cat de multe straturi aplici. Acelasi lucru este valabi lsi pentru mirosuri persistente cum ar fi fumul din incendii  sau de tigara.

cat costa o optimizare seo

Soluția este o amorsa ce estompeaza petele, disponibila atat pe baza de ulei (alchidice) cat si pe baza de apa (acrilic-latex), precum amorsa San Marco Decorfond .

Amorsele pe baza de apa ce blocheaza petele ofera curatare usoara, nu  miros si au in compozitie un numar redus de compuși organici volatili. Acestea actioneaza cel mai bine pentru eliminarea petelor pe baza de solvenți, cum ar fi creion, grasime, cerneala si urmele de zgarieturi.

Amorsa San Marco Decorfond este de culoare alba, dar este o idee buna sa o nuantati putin, fie gri, fie aproape de culoarea vopselei daca suprafata pe care o folositi va fi acoperita cu vopsea de culoare inchisa.

Dar exista si intrebarea fireasca: trebuie intotdeauna sa aplicam amorsa inainte de vopsire?

Nu trebuie sa aplicati amorsa pe suprafetele vopsite anterior, daca vopseaua este in stare buna nu este cojita sau deteriorate in vreun fel. Peretii interiori de obicei, nu au nevoie de amorsare, cu excepția cazurilor in care exista pete, au suferit reparații sau schimbam culoarea.

Interiorul pe structura de lemn, de obicei, are nevoie de amorsare la un nivel minim. Vopsea pentru exterior,insa fiind supusa agresiunii multor factori are nevoie aproape intotdeauna de amorsare.

Aplicati tot o amorsa pentru estomparea petelor in zonele cu umiditate ridicat, pentru a preveni mucegaiul si exfolierea peretilor interiori si veziculelor pe pereții exteriori.

In spatiile cu un grad ridicat de umiditate cum ar fi bucatariile, baile si incaperile pentru uscat rufe vopseaua isi poate pierde din intensitate se poate coji etc . Umiditatea interioara ce se deplaseaza spre exterior prin peretele poate provoca deojire, bule sau vezicule pe pereții exteriori, de asemenea.

Utilizați o amorsa care sa se comporte ca bariera pentru vapori pentru a sigila suprafata si pentru a minimiza trecerea umidității prin pereti spre exterior. Si in acest caz tot Amorsa San Marco Decorfond este solutia datorita puterii de uniformizare si opacitatii optime.

Daca trecem de la o culoare deschisa la inchis sau invers, poate fi nevoie de mai multe straturi de vopsea pentru a ascunde culoarea vopselei existente.  Nuanarea amorsei intr-o culoare similara cu vopseaua folosita pentru finisajul final reduce numarul de straturi aplicate pentru a obține rezultate bune. Nu toate  pot fi colorate, deci asigurați-va ca alegeti  una care permite acest lucru.

Amorsa San Marco Decorfond permite si acest lucru deoarece poate fi colorata atat cu ajutorul pastelor colorimetrice cat si cu ajutorul colorantilor Colorado. Chiar si fara o schimbare drastica de culoare, nuantarea va contribui la sporirea culorii majoritatii vopselelor pentru interior si va imbunatati capacitatea de a „ascunde” imperfectiunile.

It's only fair to share...
Share on Facebook18Share on LinkedIn1Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest1Share on Reddit0Share on StumbleUpon1Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.