Ce trebuie sa stim despre hosting Web si SEO?

0
Ce trebuie sa stim despre hosting Web si SEO?
Share Button

Va ganditi sa va faceti un site sau sa faceti redesign? Noi va vom arata in acest articol ceea ce trebuie sa faceti pentru a evita mai multe capcane ce pot sa genereze esectul unui site sau al unei afaceri in mediul online.

Pentru inceput veti avea nevoie de hosting web pentru site. Toate platformele care ofera gazduire free pentru un site inchiriaza de fapt spatiu pentru respectivul site.

Dezavantajul major pentru gazduirea gratuita este ori ca se potate sa nu puteti personaliza foarte mult site-ul sau sa puneti functionalitati noi pe care le puteti vrea la un moment dat, cum ar fi butoane de social media, site-uri mobile si responsive, etc, si de asemenea site-ul va putea sa fie sters oricand fara sa primiti un motiv si o explicatie anume.

Adevarul este de fapt ca in genral site-ul pe care il faceti pe o platforma care ofera gazduire gratuita nu este al dumneavoastra. De asemenea am tot spus de ce este foarte importanta gazduirea pentru performantele pe care le vor avea site-urile.

cat costa o optimizare seo

Serviciile de gazduire pot in acelasi timp sa influenteze si rezultatele optimizarii si modul in care site-ul se va pozitiona pe Google.

Nu conteaza daca va faceti acum un site sau aveti unul deja pentru ca va explicam in articolul acesta cum serviciul de gazduire web poate sa va influenteze modul in care se optimizeaza site-ul.

Cei mai multi dintre cei care isi fac un site pentru prima data nu dau atentie furnizorilor de hosting si in general aleg cea mai ieftina gazduire sau si mai rau, aleg gazduirea gratuita.

Pentru ca majoritatea dintre noi nu suntem obisnuiti cu termenii si cu toate specificatiile tehnice existente in domeniul acesta, spunem ca alegerea unui serviciu de hosting este destul de complicata, ceea ce este si adevarat.

Nu vom intra in detalii tehnice dar vrem sa va ajutam sa puteti intelege care sunt de fapt motivele pentru care noi va recomandam sa alegeti doar servicii de calitate.

Pentru seo este importanta viteza cu care se incarca site-urile. Stim ca paginile web care se incarca greu nu ne ofera experiente placute de navigare si in plus in cazul in care vizitatorii nu vad diferenta in legatura cu timpul de incarcare, in mod sigur motoarele de cautare vor masura viteza cu care site-ul se incarca pe orice browser si in urma acestor masuratori vor puncta mai bine sau mai putin bine un site.

De asemenea si cei care au conexiuni lente sau care navigheaza de pe mobil, vor simti daca site-ul se incarca greu si de aceea este important ca pe langa un hosting rapid sa optimizati cat mai mult si fisierele.

Conteaza foarte mult si perioada de timp in care un site nu e functional. Periodic site-urile sunt scanate cu anumite programe denumite crawleri, care au scopul sa indexeze noile pagini sau noile informatii.

libris.ro

Daca ei gasesc site-ul in stare functionala este totul bine dar daca site-ul este deconectat frecvent atunci va va scadea rankul site-ului pentru ca Google are ca scop sa puncteze bine acele site-uri care ofera experiente bune.

It's only fair to share...
Share on Facebook0Share on LinkedIn0Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.