Ce trebuie sa stim despre ferastraie circulare?

0
Ce trebuie sa stim despre ferastraie circulare?
Share Button

Ce se intelege prin ferastraie circulare? Si care este aria lor de utilizare? Modelele de ferastraie circulare cu masa sunt acele echipamente de prelucrare a lemnului care au mai multe utilizari.

Ferastraiele circulare cu masa sunt folosite pentru a taia lemnul si piesele din lemn la mai  multe dimensiuni si la mai multe forme si pot sa fie regasite in aproape oricare atelier de prelucrare a lemnului.

Exista trei tipuri mari de ferastraie circulare care au masa, cele portabile pentru formatizare si cele cu standard. Modelele de ferastraie circulare cu masa portabila sunt echipamente de dimensiuni mici si ieftine ce pot sa fie reutilizate pentru diferite aplicatii de taiere de baza.

Modelele de ferastraie circulare cu masa de formatizat sunt intalnite la cele mai multe ateliere de prelucrare a lemnului si sunt foarte comune.

Modelele de ferastraie circulare cu stand si cu masa sunt echipamentele cu motoare puternice si cu mese care permit prelucrarea tuturor pieselor de dimensiuni mari care realizeaza taieri precise.

In cazul modelelor de ferastraie circulare cu masa pot sa fie utilizate destul de multe accesorii care permit si realizarea unui numar destul de mare de taieri.

Spre exemplu pentru debitarile de precizie se pot monta sanii mobile care sa asigure acuratetea pentru toate taierile transversale.

cat costa o optimizare seo

Utilizarea unor extensii ale meselor creste si suprafata de lucru a mesei si permite  prelucrarea pieselor care au dimensiuni mari.

Utilizarea unor mitre suplimentare numite menghine si ale altor accesorii poate sa creasca productivitatea si eficienta ferastraielor circulare cu masa.

Ferastraiele circulare cu masa industriala sunt folosite in mod preponderent pentru debitarea de piese mari de lemn.

Cu cat panza circulara iese mai mult deasupra meselor cu atat si adancimea de taiere a lor e mai mare.

Modelele de ferastraie circulare cu masa industriala permit si debitarea precisa a pieselor de lemn cu abateri destul de mici. Un alt accesoriu foarte important al modelelor de ferastraie circulare cu masa este mitra. Ea ofera numeroase posibilitati de taiere si e uneori mai scumpa decat masa.

Atunci cand debitam piese de lemn pe masa, mitra functioneaza ca si ghidaj ce asigura taierea dreapta.

Desi nu se adauga putere in plus echipamentului mitra asigura masuratori precise care usureaza munca si care cresc nivelul de siguranta in folosire.

Chiar daca se stie si ca debitarea este influentata direct de calitatea pe care  o are materialul, o mitra de calitate reduce flexarea piesei si riscul realizarii unei taieri foarte proaste.

O preocupare permanenta in utilizarea modelelor de ferastraie circulare care au masa o reprezinta utilizarea in conditii de siguranta. Se recomanda atentie sporita la aparitia riscului de recul al piesei de prelucrat. Piesa de prelucrat se propulseaza cu viteze mari spre operatori datorita faptului ca panzele sunt blocate.

Reculul pieselor are multiple cauze spre exemplu inaltimea panzei circulare, folosirea unei panze care nu se potriveste cu materialul de debitat, utilizarea unor panze boante si puterea insuficienta pe care o are motorul.

libris.ro

Inainte de a alege si de a folosi ferastraie circulare cu masa va trebui sa cititi atenti si sa intelegeti pe deplin toate recomandarile privitoare la folosirea lor precum si toate limitele pentru fiecare model.

It's only fair to share...
Share on Facebook1Share on LinkedIn0Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.