Ce trebuie sa stim cand cumparam teren

0
Ce trebuie sa stim cand cumparam teren
Share Button

Cand dorim sa cumparam teren trebuie sa stim ca avem de infruntat unele dificultati. Achizitionarea unei case sau a unui teren nu difera radical, insa un teren are anumite particularitati ce il diferentiaza de un imobil atunci cand sunt implicate detaliile.

Nu trebuie sa uitam faptul ca daca ne-am decis sa cumparam teren trebuie sa fim constienti inclusiv de restrictiile pe care o asemenea proprietate le implica. In primul rand, localizarea terenului asupra caruia ne concentram atentia este foarte importanta. Ea are o contributie ce trebuie luata in seama asupra pretului cerut de vanzator.

In cazul in care vrei sa il vinzi in viitor, gandeste-te daca acel teren iti ofera posibilitatea obtinerii unui profit. In zilele noastre avem la dispozitie numeroase mijloace de informare. Cercetarea in mediul online este la indemana oricui acum, abundenta de resurse oferindu-ne tot ceea ce este necesar pentru a ne forma o imagine de ansamblu asupra zonei in care este situat terenul.

Nu trebuie sa ezitam sa cercetam imprejurimile pentru a vedea daca in zona vizata sunt anumite probleme ce ar putea avea un impact negativ asupra investitiei noastre. Rezerva o suma de bani pentru intocmirea documentatiei necesare la cumpararea terenului si pentru achitarea taxelor pe care statul le solicita, precum si a celor notariale. Este bine ca sumele implicate de notariat sa fie cunoscute clar inca de la inceput.

O cercetare atenta a notariatelor aflate in orasul tau iti poate oferi avantajul unor cheltuieli mai mici in intocmirea actelor. Nu neglija nici costurile implicate de racordarea la reteaua de apa, eventuala construire a unei surse de apa, racordarea la reteaua de gaze, la cea de electricitate sau de canalizare. Daca aceste aspecte au fost rezolvate de vanzator, atunci ai putea plati o suma mai mare pentru terenul pe care vrei sa il cumperi.

Atunci cand terenul vizat este situat intr-o zona industriala trebuie sa stii ca este posibil ca autoritatile sa nu iti dea aprobarile necesare demararii unui cartier rezidential. Prezenta unor fabrici in apropiere (ceea ce inseamna o posibila sursa de zgomot si disconfort pentru viitorii locatari) iti va afecta afacerea si iti va scadea profitul.

Cei care cumpara teren pentru a-si construi o locuinta au nevoie si de informatii aditionale in legatura cu gradinitele, scolile, mijloacele de transport, spitalele si magazinele prezente in zona. Acestea sunt facilitati de care nimeni nu se poate lipsi si care trebuie sa fie prezente cat mai aproape de terenul scos la vanzare.

libris.ro

Daca intentionezi sa demarezi o afacere pe terenul pe care vrei sa il cumperi, atunci analizeaza cu atentie cum se face accesul de la reteaua de infrastructura rutiera la zona in care vrei sa cumperi terenul. O regiune subdezvoltata din punct de vedere al infrastructurii nu va face decat sa incetineasca o afacere si sa respinga eventualii colaboratori si furnizori cu care vei incheia contracte.

Nu in ultimul rand, asigura-te de faptul ca accesul la terenul vizat este liber si nu ai probleme in aceasta privinta. O discutie cu vecinii se poate dovedi si ea utila pentru a obtine detaliile necesare in acest sens.

cat costa o optimizare seo

It's only fair to share...
Share on Facebook0Share on LinkedIn1Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest1Share on Reddit0Share on StumbleUpon1Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.