Ce sa alegi pentru decorarea peretilor? Vopsea lavabila VS tapet

0
Share Button


Indiferent ca te-ai mutat intr-o noua locuinta si doresti sa o amneajezi sau pur si simplu vrei sa faci o shimbare vizibila in interiorul casei, felul in care iti decorezi pereti are o foarte mare importanta in ceea ce priveste design-ul interior.

libris.ro

Aceasta pentru ca peretii influenteaza ambientul camerei si luminozitatea acesteia, creand impresia de spatiu si fiind, totodata, suportul anumitor elemente de decor.

Variantele de decorare a peretilor care exista astazi pe piata sunt foarte numeroase. Insa lupta stransa se da intre tapet si vopseaua lavabila. Cu alte cuvinte, ce e mai avantajos: vopseaua lavabila sau tapetul?

De ce sa alegi tapetul?

Tapetul reprezinta un finisaj durabil, menit sa inlocuiasca zugraveala. Este confectionat din hartie, material textil, fibra de sticla sau vinil. Unul dintre cele mai cunoscute avantaje ale tapetului este cel al costului. Este limpede ca tapetul este mult mai ieftin decat vopseaua lavabila. Pretul unui tapet este intre 3 si 21 de lei/mp.

Cele mai scumpe sunt cele confectionate din vinil, iar cele mai ieftine sunt cele confectionate din hartie. Insa, daca optezi sa-ti decorezi peretii astfel, te va costa in plus si adezivul, dar si aplicarea acestuia daca apelezi la un mester.

Bineinteles, cu putina indemanare il poti aplica si singur, daca urmezi cu fidelitate instructiunile oferite de magazinele de specialitate. Sunt cativa pasi esential pe care trebuie sa ii urmezi: aplicarea adezivului, aplicarea tapetului si intinderea tapetului cu o spatula – operatiune care indeparteaza eventualele spatii cu aer.

cat costa o optimizare seo

Sa alegi tapetul inseamna din start sa economisesti timp, deoarece acesta se aplica destul de repede, mai repede decat lavabilul. Apoi, tapetul te scapa de grija permanenta ca murdaresti totul in jur, ca atunci cand varuiesti.

Un alt avantaj este acela ca tapetul este mai durabil decat lavabilul, putand fi pastrat pana la 10-15 ani. Este adevarat, insa, ca intretinerea este dificila, unele neputand fi curatate ca lavabilul, precum cele din hartie sau material textil. Acestea din urma pot retine praful, existand pericolul de a se crea condes intre perete si tapet.

ce-sa-alegi-pentru-decorarea-peretilor-vopsea-lavabilaDe ce sa alegi vopseaua lavabila?

Vopseaua lavabila se aplica mai usor decat tapetul. Principalul avantaj este acela ca o poti curata foarte usor, cu o laveta umeda, in cazul in care s-a murdarit. In plus, cu tapetul riscul este de a se forma mucegai si ciuperci, deoarece se usuca destul de greu.

Indepartarea vopselei lavabile nu implica prea mult efort, spre deosebire de indepartarea tapetului, nefiind necesare solutii sau unele speciale. Mai ales ca, in urma indepartarii tapetului, este posibil sa fie nevoie si de mici reparatii ale peretilor.

Folosind anumite tehnici – cum ar fi peretii ombre sau sabloanele cu care poti crea diferite forme decorative – vopseaua lavabila te poate ajuta sa obtii efecte spectaculoase pentru locuinta ta.

Dincolo, insa, de avantajele si dezavantajele vopselei lavabile, un lucru de care trebuie sa tii cont este stilul in care ai ales sa-ti amenajezi locuinta.

Este vorba de stilul simplu sau sofisticat, modern sau clasic. In cazul in care nu te-ai decis ce stil sa adopti, ai posiblitatea de a combina cele 2 modalitati de a finisa peretii. Pentru mai multe detalii privind vopseaua lavabila si modul de aplicare, poti accesa adrenco.ro

Poti alege, de altfel, tapetarea unui singur perete dintr-o camera, iar restul sa ii zugravesti. De asemenea, daca doresti un décor original si surprinzator al peretilor, poti alege pictura.

Insa, in acest caz, este necesara o pregatire prealabila a peretelui pentru a obtine efectul plin de originalitate al picturii. Este recomandat sa apelezi la o echipa specializata pentru acest tip de decor.

It's only fair to share...
Share on Facebook12Share on LinkedIn1Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.