Ce reprezinta web design-ul?

0
Ce reprezinta web design-ul?
Share Button

Este de notorietate faptul ca diferitele cariere in web design sunt extrem de bine platite, insa presupun si destul de multa munca. Astfel de cariere web design necesita o buna cunoastere a diferitelor limbaje de programare, dar si o doza mare de profesionalism.

libris.ro

In cele ce urmeaza, vom vorbi mai detaliat despre ce reprezinta, de fapt, web design-ul.

Sintagma „web design” se foloseste pentru a descrie oricare din diferitele sarcini implicate in crearea unei pagini web. Mai precis, aceasta se refera la sarcina care se concetreaza pe construirea unei pagini web de la zero.

Spatiul web este format din nenumarate pagini care prezinta informatii folosind diferitele tehnologii si sunt legate unele de altele prin intermediul hiperlinkurilor. Exista doua aspecte de baza pentru oricare pagina web ce se gaseste pe internet. Prima reprezinta o prezentare cu care utilizatorul interactioneaza, de obicei in mod vizual, in timp ce cea de-a doua reprezinta un back-end care include informatii pentru browsere non-umane.

cat costa o optimizare seo

Limbajul de marcare de baza folosit pentru a spune unui browser sub ce forma sa prezinte informatia este numit HTML (HyperText Markup Language). O versiune mai stricta a HTML-ului este, de asemenea, utilizata pe scara larga si este cunoscuta sub denumirea de XHTML (Xtensible HyperText Markup Language). Folosind HTML sau XHTML, un designer web este capabil sa spuna unui browser cum ar trebui sa apara o pagina web.

In ultimii ani, a existat un impuls spre separarea structurii de baza a unei pagini web (folosind HTML) de prezentarea vizuala a site-ului, folosind CCS (Cascading Style Sheets). Aceasta abordare are o serie de beneficii atat pe termen scurt, cat si pe termen lung si capata o popularitate din ce in ce mai mare odata cu trecerea timpului.

Din punct de vedere tehnic, actul de web design poate fi destul de dificil. Spre deosebire de suporturile de imprimare mai traditionale, HTML are un numar variabil de factori. Pentru inceput, nu toate motoarele de cautare interpreteaza codul HTML in conformitate cu standardele create de organismul de standardizare (Consortiumul World Wide Web, cunoscut si sub numele de W3). Acest lucru inseamna ca, in timp ce o pagina va aparea asa cum designer-ul doreste ca aceasta sa apara in motorul de cautare, aceeasi ar putea aparea diferit intr-altul.

Exista numeroase metode pentru a incerca remedierea diferitelor bug-uri specifice motoarelor de cautare, insa, in cel mai bun caz, aceasta este o afacere fragila.

Un alt factor de limitare major il reprezinta multitudinea de configuratii (formate) in care site-urile pot fi vizualizate. Chiar daca un designer web stie exact cat de mare va fi bucata de hartie pe care urmeaza sa se faca imprimare, acesta trebuie sa tina cont de diferitele setari de display, diferitele marimi ale monitoarelor si chiar de motoarele de cautare pentru utilizatorii nevazatori. Combinate, aceste preocupari obliga profesionistul sa includa suficient dinamism pentru a face pagina web atractiva pentru o gama variata de motoare de cautare.

Pentru mai multe detalii legate de web design si carierele in web design, nu ezitati sa accesati www.itexclusiv.ro.

It's only fair to share...
Share on Facebook0Share on LinkedIn1Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest1Share on Reddit0Share on StumbleUpon1Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.