Ce inseamna calitatea produselor?

0
Ce inseamna calitatea produselor?
Share Button

Calitatea produselor este influentata foarte mult si de modul de depozitare si de aceea noi va recomandam sa utilizati de fiecare data rafturi metalice pentru a depozita marfa pe ele.

Operationalizarea conceptului de calitate pentru servicii si produse raportat la nevoile pe care le au utilizatorii se face cu ajutorul unor caracteristici ale calitatii.

Expertii spun ca fundamentul pe care se construieste calitatea este reprezentat de caracteristicile pe care calitatea le are si aceasta opinie pare a fi generala in randul specialistilor in merceologie.

Acesti specialisti definesc caracteristicile pe care le are calitatea ca fiind orice dimensiune si proprietate chimica sau care tine de caracteristicile organoleptice care pot sa ofere produsului un atributul care il face corespunzator pentru a fi utilizat.

libris.ro

Alte caracteristici reprezinta durata de serviciu, fiabilitatea si mententabilitatea. Ni se ofera o explicatie mult mai restransa a conceptului cre tine de caracteristici si care sunt prezentate ca fiind mai multe insusiri cu ajutorul carora pot sa fie identificate entitatile sau prin care o anumita entitate poate sa se diferentieze de o alta entitate.

Caracteristicile produselor sunt elemente care ne ajuta sa caracterizam un anumit produs. Standardele au rolul de a pune accentul pe rolul pe care il au caracteristicile in momentul in care se doreste determinarea conformitatii produselor.

Caracteristicile produselor sunt vazute ca si proprietati care au rolul de a ajuta la identificarea sau la diferentiera entitatilor care pot sa fie descrise ori masurate cu scopul de a determina daca sunt conforme sau nu cu cerintele.

Sunt si autori care prefera sa utilizeze termenul de dimensiune pentru calitate. Caracteristicile calitatii produselor se clasifica tinand cont de literatura de specialitate. Senza spre exemplu delimiteaza mai multe categorii de caracteristici pentru calitatea produselor cum ar fi cele tehnice si functionale, cele constructive, disponibilitatea anumitor produse, caracteristicile estetice si cele ecologice.

Alti experti spun ca toate caracteristicile pe care le au produsele se pot clasifica in functie de natura lor in caracteristici functionale care tin de zona tehnica si economica, sociale, senzoriale si de disponbilitate.

Conform altor opinii se pot defini mai multe categorii pentru caracteristicile calitatii produselor: tehnice, economice, estetice, sociale si pentru utilizare.

O reprezentare destul de buna a relatiilor care se stabilesc intre caracteristici este tetraedrul calitatii. Pentru ca au avut loc numeroase modificari in zona tehnologica si procesul de productie a fost imbunatatit substantial, a crescut si performanta tehnica si functionala pentru produsele oferite de organizatii in conditiile cresterii tuturor exigentelor clientilor dar si ale societatii la modul general, si caracteristicile care se afla pe un nivel superior in tetraedru, mai exact cele care tin de estetica, cele ecologice si cele economice au devenit un criteriu principal care departajaza produsele pe piata.

Pentru a operationaliza calitatea produselor exista mai multe trasaturi ale calitatii la care se face destul de frecvent referire in scrierile de specialitate: exista o caracteristica de baza, caracteristicile complementare, fiabilitatea, conformitatea cu referentialul, durabilitatea, mentenabilitatea, estetica si calitatile percepute de clienti.

cat costa o optimizare seo

Pentru a fi evaluate produsele se pot lua in calcul toate aceste caracteristici distinct sau acestea pot sa fie si corelate pentru a se determina un rezultat final.

It's only fair to share...
Share on Facebook15Share on LinkedIn0Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.