Ce este incarcatorul de baterii?

0
Ce este un incarcatorul de baterii?
Share Button

Un incarcator de baterii este un device folosit pentru alimentarea cu energie a unei celule (sau baterii reincarcabile) prin fortarea unui curent electric de o intensitate anume, prin aceasta baterie.

cat costa o optimizare seo

Protocolul de incarcare depinde de marimea si tipul bateriei ce se doreste a fi incarcata. Unele tipuri de baterii au o toleranta mai mare la overcharging (sau supraincarcare) si pot fi reincarcate prin conexiunea la un voltaj constant (o sursa de voltaj constant) sau o sursa constanta de curent.

Incarcatoarele simple de acest tip au nevoie de o deconectare manuala la sfarsitul ciclului de incarcare sau pot avea un timer care poate opri incarcarea la o anumita perioada de timp.

Alte tipuri de baterii nu pot suporta perioade lungi de over-charging. Incarcatorul poate avea circuite sensibile la voltaj si temperatura si un microprocessor controller pentru ajustarea curentului de incarcare, determinand statusul incarcarii si oprirea incarcarii la finalul ciclului.

Trickle-charging.

Trickle charging inseamna incarcarea unui acumulator (baterii reincarcabile), incarcata deja la capacitate maxima cu exact rata de descarcare normala a acestei baterii. Pentru bateriile pe acid, trickle-chargingul se face in mod automat de catre baterie la finalul ciclului de incarcare, pentru a se pastra incarcata la capacitate maxima.

Incarcatoarele de baterii lente pot avea nevoie de cateva ore pentru o incarcare completa a bateriilor, iar cele high-end pot incarca bateriile in cateva minute sau in cel mai rau caz in mai putin de 1 ora, dar au nevoie de monitorizarea atenta a bateriei pentru a nu intra in supraincarcare.

libris.ro

Vehiculele (automobilele) electrice au nevoie de incarcatoare high-end pentru reincarcarea foarte rapida a acumulatorilor si pentru accesul public. Instalarea unor asemenea incarcatoare si suportul de distributie pentru acestea, este inca o problema ce face adoptarea masinilor electrice, sa fie inca putin luata in seama.

Rata de incarcare numita si C sau C-rate significa o rata de incarcare sau descarcare egala cu capacitatea bateriei de livrare a curentului electric, pe perioada unei ore. Un incarcator de baterii poate avea specificatia in termenii capacitatii bateriei, adica C rate.

Un incarcator cu un rating C/10 va incarca complet bateria (la capacitate maxima) in 10 ore, un incarcator cu rating 4C va incarca bateria complet in aproximativ 15 minute.

Ratele de incarcare foarte rapide, de 1 ora sau mai putin, cer in general monitorizarea atenta a incarcatorului si a parametrilor bateriei asa cum ar fi voltajul terminal si temperatura pentru a preveni supraincarcarea si in final afectarea celulelor bateriei.

Un incarcator simplu functioneaza prin livrarea unui curent continuu sau pulsat catre bateria care urmeaza a fi incarcata. Incarcatorul simplu nu-si altereaza output-ul bazat pe timpii de incarcare ai bateriei.

Simplitatea acestui proces, face ca acest tip de incarcator sa fie unul ieftin, dar cu anumite rabaturi in ceea ce priveste calitatea. In general pentru un incarcator simplu, dureaza ceva mai mult sa incarce bateriile, decat pentru unul mai complex si care are in general un rating mult mai bun.

Pentru incarcator telefon, vizitati cu incredere Accesoriigsm.ro, aici veti gasi incarcatoare originale, de o calitate ridicata, cu garantie de la producatori.

It's only fair to share...
Share on Facebook10Share on LinkedIn1Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.