Ce este tehnologia GSM?

0
Ce este tehnologia GSM?
Share Button

Traim intr-o lume a tehnologiei avansate in care telefonul joaca o parte esentiala din viata noastra. De aceea, atunci cand intampinam probleme cu dispozitivul nostru, trebuie sa apelam la un service gsm pentru a realiza eventualele reparatii telefoane in Bucuresti sau in provincie.

Astfel de reparatii telefoane in Bucuresti pot fi efectuate de catre unul dintre cele mai bune service-uri gsm, si anume, http://www.servicegsm.ro/reparatii-telefoane-bucuresti/.

Vom vorbi, in cele ce urmeaza, despre ce reprezinta tehnologia GSM.

GSM sau Global System for Mobile Communications reprezinta un protocol pentru telefoanele mobile celulare, protocol ce este standar in cele mai multe din tarile lumii. Expertii in tehnologie au creat acest protocol in anii ´80-´90 pentru a standardiza serviciul de telefonie mobila celulara intre tarile din Europa.

Telefoanele GSM folosesc cartele de identificare a modulului identitatii abonatului (cartelele SIM), cartele ce sunt esentiale pentru functia pe care o indeplinesc si care permit utilizatorului sa-si schimbe telefonul foarte usor. Protocolul GSM reprezinta principalul competitor pentru protocolul CDMA (Code Division Multiple Access).

Tehnologia

Din punct de vedere tehnic, termenul GSM se refera la a doua generatie (2G) de retele de voce, care opereaza pe baza unei combinatii de TDMA (Time Division Multiple Access) si FDMA (Frequency Division Multiple Access). TDMA ia canalul de frecventa pe care telefonul il utilizeaza si il imparte in bucati individuale de timp care sunt atribuite fiecarui utilizator.

FDMA imparte banda de frecventa in sectiuni si atribuie fiecare sectiune fiecarui turn pentru telefoane mobile. Turnurile sunt, de obicei, raspandite destul de departe unele de altele astfel incat pentru cei care utilizeaza aceeasi frecventa sa nu se suprapuna zonele de acoperire.

Termenul GSM este, de asemenea, utilizat pentru a se face referire la o a treia generatie (3G) de tehnologie, pusa in aplicare de catre aceleasi companii si folosind aceeasi retea de baza. Aceasta este, de fapt, numita UMTS (Universal Mobile Telecomnunications System) si foloseste banda larga CDMA (W-CDMA) cu interfata standard in majoritatea locurilor. Desi ambele sunt tehnologii cu spectru larg, W-CDMA si cea standard folosite de telefoanele CDMA (de obicei, CDMA2000) nu sunt compatibile.

GSM si CDMA

Chiar daca ambele se refera la retele de telefonie mobila, GSM si CDMA difera prin tehnologia pe care o utilizeaza. CDMA foloseste un sistem in care toate semnalele sunt trimise in acelasi timp, insa fiecare este impartita pe mai multe frecvente. Serverele atribuie un cod individual pentru fiecare transmisie astfel incat semnalele sa nu interfereze unele cu celelalte si sa poata fi adaptate in functie de expeditor si destinatar.

Initial, cele doua tipuri de protocol se diferentiau prin calitatea semnalului, consistenta si distorsiunile de voce, printre altele. Cu toate acestea, ambele metode au fost imbunatatite si sunt foarte putine diferente intre cele doua din punctul de vedere al calitatii convorbirii.

In cazul telefoanelor GSM exista mai multe sanse sa se produca apeluri pierdute atunci cand utilizatorul se deplaseaza intre doua turnuri de acoperire, insa acestea tind sa aiba o acoperire mai buna in zonele muntoase.

Pentru mai multe detalii legate de reparatiile pentru telefoane in Bucuresti accesati www.servicegsm.ro.

cat costa o optimizare seo

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ