Ce este lanterna de tip led?

0
Share Button

Lanterna led reprezinta o lampa portativa. Aceasta, pentru a produce lumina, functioneaza pe baza unei energii de substanta combustibila sau chiar o baterie electrica.

Termenul care desemneaza acest prototip cuprinde si dispozitive precum lanterna venetiana, felinarul, lanterna magica sau chiar si lampionul. Pe piata exista numeroase prototipuri de lanterne.

Acestea sunt utilizate in diferite scopuri si sunt gasite sub diferite dimensiuni si indeplinind anumite functii. Fiecare tip de lanterna prezinta “ramificatii” care trimit la catre alte modele care sunt destinate diferitelor utilizari. Cel mai bun exemplu ar putea fi lanterna subacvatica.

Acest tip de lanterna reprezinta o lampa portativa cel fiind utilizata cel mai des de scafandrii. Ea este menita sa lumineze sub apa anumite zone.

cat costa o optimizare seo

Cu ajutorul acestei lanterne subacvatice se pot face atat scufundari in timpul noptii cat si scufundari la adancimi mari unde lumina nu ajunge. Ea este utlizata pentru scufundarile din timpul zilei pentru redarea atat culoarea diferitelor obiective cat si a vietuitoarelor din adancuri.

Trebuie sa stiti ca la adancimile care trec de 20 m cele mai multe culori ale spectrului cromatic sunt absorbite de catre masa apei. Asadar lumina lanternei va restaura nuantele de rosu si de galben.

Laterna etansa clasica utilizeaza deseori baterii foarte puternice si care prezinta o capacitate ridicata, dar si becuri de constructie speciala. Acest prototip se aseamana destul de mult cu un far de automobil, etans, avant in componenta sa un reflector, dar si o lentila special conceputa.

Aceasta foloseste adesea o baterie care poate fi reincarcabila, fiind prevazuta cu un incarcator special pentru astel de baterii si functioneaza pe o perioada de timp intre 1 si 3 ore inainte de a fi nevoie ca bateriile sa se reincarce.

Lanterna menita mediului acvatic trebuie sa fie etansa, dar si rezistenta atat la presiunea exterioara cat si la cea subacvatica. In cazul in care acumulatorul este fixat in interiorul modelului intr-un lacas confectionat din metal sau material plastic, trebuie sa aveti mare grija ca pastrarea bateriilor sa se faca in conditii optime, intr-un loc separat in mod total de catre carcasa modelului, iar locul unde este tinuta aceasta sa fie curatat si uscat la o anumita perioada de timp.

Becurile lanternelor subacvatice pot fi de numeroase tipuri precum: tungsten, halogen, xenon, HID sau LED (fiind prescurtarea de la Light Emitting Diode Techonlogy). Cea din urma optiune este considerata a fi cea mai buna si cea mai eficienta.

Incepand cu data de 1 septembrie 2010 o noua legislatie a Uniunii Europene a intrat in vigoare. Aceaste cerea ca absolut toate echipamentele destinate iluminarii trebuie sa fie etichetate in termeni de lumeni, inlocuind termenul de wat.

De asemenea, un alt prototip care defineste astazi sistemul mixt pentru priectie il reprezinta lanterna magica. Dealungul timpului acest tip de lanterna a reprezentat primul proiector pentru imagini statice. Aceste imagini erau, de fapt, desenate pe sticla ca un fel de diapozitive avtuale. Ulterior lanterna magica a fost utilizata din ce in ce mai des la proiectia imaginilor stroboscopului. Momentan aceasta este foarte populara in proiectia filmelor din cinema.

libris.ro

It's only fair to share...
Share on Facebook0Share on LinkedIn1Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.