Ce este incarcarea de tip wireless?

0
Ce este incarcarea de tip wireless?
Share Button

Cand vorbim despre dispozitivele mobile, in afara de specificatiile tehnice care tin de performante, utilizatorii isi doresc sa aiba o baterie cat mai mare, care sa ofere o perioada de functionare cat mai indelungata.

cat costa o optimizare seo

Incarcarea dispozitivului reprezinta pentru toti utilizatorii de telefoane mobile cea mai neplacuta experienta. Practic acest lucru nu mai este valabil! Incarcarea de tip wireless reprezinta un concept care castiga foarte multa popularitate in randul utilizatorilor.

In momentul de fata, adoptarea acestei tehnologii este conditionata nu atat de catre utilizatori, cat de disponibilitatea pe dispozitivele mobile. Practic, oricine doreste sa beneficieze de aceasta functionalitate, trebuie sa achizitioneze un dispozitiv mobil care sa permita acest lucru prin accesorii telefoane de care dispune.

Practic ce este incarcarea wireless? Aceasta reprezinta un proces prin care dispozitivul mobil poate fi incarcat fara a fi nevoie de conectare la un cablu de incarcare. Utilizatorii pot beneficia de aceasta functionalitate in diferite moduri. Unul ar fi achizitionarea unui dispozitiv care beneficiaza de componente hardware pentru incarcarea wireless. Al doilea mod este achizitionarea unei baterii externe, care se fixeaza pe dispozitivul mobil precum o carcasa, aceasta avand practic functia de incarcare wireless.

libris.ro

Cu toate ca exista optiunea de a cumpara o carcasa, cu baterie externa si functie de incarcare wireless, aceasta este o solutie care distorsioneaza dimensiunile si volumul smartphone-ului, venind in acelasi timp cu un pret foarte ridicat, in functie de capacitatea bateriei externe.

Cum se realizeaza practic incarcarea wireless? Incarcarea dispozitivelor in acest mod se realizeaza prin intermediul unor campuri electromagnetice ale unui dispozitiv, care practic induc un curent electric intr-o bobina de metal din interiorul unui alt dispozitiv. Acel curent alimenteaza bateria, iar pentru ca acesta este generat direct in interiorul dispozitivului, neexistand pericole care ar interveni, in mod normal, daca ar fi vorba de o alimentare conventionala, prin cablu.

Care ar fi avantajele incarcarii wireless? In primul rand, incarcarea wireless va elibereaza de manevrarea unui cablu si totodata de grija permanenta unde este pus incarcatorul pentru mobil. In acest fel, daca nu mai puneti mana atat de des pe cablul incarcare, acesta nu mai sufera deteriorarile care se produc de regula, ca urmare a exploatarii excesive.

In al doilea rand, portul de incarcare este acoperit cu un invelis protector impotriva apei si a prafului. Practic prin incarcarea wireless, utilizatorul nu mai trebuie sa umble la invelisul protector, iar etanseitatea, pe termen lung, nu poate fi afectata. In al treilea rand, va puteti incarca dispozitivul oriunde.

Standardul de incarcare wireless cel mai raspandit este Qi. Acest standard se regaseste in cele mai multe locuri din lume in toate hotelurile si aeroporturile exista pad-uri pentru a incarca telefonul wireless. Nu in ultimul rand, odata cu lansarea incarcarii rapide si pentru wireless, dispozitivele nu vor mai sta mult timp la incarcat.

Bineinteles ca exista si un mare dezavantaj al acestei incarcari si anume eficienta energetica, comparativ cu incarcarea prin cablu, incarcarea wireless, fiind totodata mult mai costisitoare pentru a fi implementata in totalitate. Fara doar si poate, a achizitiona un incarcator wireless reprezinta o investitie buna.

It's only fair to share...
Share on Facebook37Share on LinkedIn1Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.