Cateva elemente de SEO Copywriting

0
Cateva elemente de SEO Copywriting
Share Button

Cateva elemente de continut valoros, asa cum ar fi imaginile atragatoare sau pozele de timeline, sunt toate pietre de temelie ale unui copywriting bine implementat. Pentru optimizare seo Bucuresti profesionala, accesati DanBradu.com!

Implementarea SEO si cele mai bune practici pentru acest lucru, prin continutul tau, vor “impinge” promovarea acestuia intr-un mod natural, in topul motoarelor de cautare si iti vor creste si traficul pe site.

Totusi, exista elemente care iti vor permite sa primesti un ranking ridicat in Google, precum si elemente care iti vor creste rata de conversie (conversion rate). Inainte de a implementa elementele de SEO copywriting, trebuie totusi sa-ti amintesti ca exista cateva lucruri care trebuie facute inainte de optimizarea on-page (on-page optimization).

Iata cateva elemente ale SEO copywriting, care conteaza foarte mult:

cat costa o optimizare seo

1.    Viteza site-ului: Un studiu al celor de la Akamai a relevat urmatoarele statistici:
–    40% dintre persoane vor abandona un website (vizualizarea acestuia) daca dureaza mai mult de 3-5 secunde pentru ca site-ul sa se incarce.
–    47% dintre utilizatorii finali se asteapta ca o pagina web sa se incarce in 2-3 secunde sau chiar mai putin.

Viteza site-ului a reprezentat un factor de acordare a ranking-ului foarte important, inca din 2010 si acest lucru este bun pentru utilizatori.

Daca timpul de incarcare al website-ului tau este mai mare de 2 secunde (ceea ce reprezinta un standard pentru timpii de incarcare ai site-urilor in ziua de astazi), atunci ar trebui sa reduci acest timp.

libris.ro

Asta deoarece, chiar daca materialele, continutul de pe site-ul tau sunt valoroase si folositoare pentru utilizator dar dureaza prea mult pana cand pot fi citite efectiv, vizitatorii te vor parasi.

Foloseste asadar site-uri de masurare a load-ului (a timpului de incarcare) pentru a stii cu exactitate in cat timp se incarca site-ul tau. Poti folosi deja celebrul site Pingdom, unul dintre cele mai bune pentru acest tip de analiza.

Daca viteza de incarcare a site-ului este prea mare (mai mare de 3 secunde) poti contacta programatorul si sa stabilesti impreuna cu acesta pasii care trebuie urmati sau ce modificari se pot aduce site-ului, in asa fel incat acesta sa se incarce mai repede (reducerea numarului de poze sau micsorarea dimensiunii acestora de exemplu).

Imbunatatirea vitezei de load a site-ului iti poate imbunatati si rata de conversie, cu aproape 10 procente.

2.    Headline-ul.
–    Continutul tau ar putea fi valoros, dar daca headline-ul(titlu) este unul mediocru, rata de click va fi si ea una mica, utilizatorii nefiind interesati de un astfel de titlu.

O multime de bloggeri din ziua de astazi isi petrec aproximativ 55% din timp pentru content marketing, pentru monitorizarea semnalelor de pe social media si a reactiilor consumatorilor, analize de tracking, etc. Dar cat timp iti petreci cu crearea headline-ului perfect?

In copywriting-ul SEO, titlul ar trebui sa atraga atentia cititorului, sa il atraga pentru a da click pe link-ul repectiv, pentru a citi in detaliu restul informatiei.

Daca esti in Google Top 10, daca titlul tau atrage click-uri si este unul atragator pentru utilizatori, nu conteaza prea mult daca te afli pe locul 1 sau 4, deoarece vei continua sa atragi vizitatori organici catre propriul site.

It's only fair to share...
Share on Facebook0Share on LinkedIn1Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.