America are nevoie de cladiri de apartamente mici

0
America are nevoie de cladiri de apartamente mici
Share Button

Urbanistii se plang de multe ori ca dezvoltatorii nu mai ridica cladirile de apartamente mici care au fost odata coloana vertebrala de cartiere ale orasului. In schimb, construiesc case de locuit normale sau case de locuit mari. Cauti apartamente noi Sisesti? Intra pe Shantilake.ro.

libris.ro

Exista motive bune pentru a revigora acest „mijloc lipsa”, totusi: Cladirile mici reprezinta o modalitate buna de a adauga densitate fara a compromite caracterul cartierelor linistite, cu o singura familie. Acestea ofera, de asemenea, o modalitate convenabila pentru proprietarii mai in varsta, de a locui in conditii decente, fara a-si parasi cartierele lor.

Dar cel mai bun motiv este ca, cladirile cu apartamente mai mici sunt adesea mai ieftine pentru chiriasi.

Potrivit noilor cercetari efectuate de Enterprise Community Partners, un nonprofit pentru locuinte la preturi accesibile si Universitatea din California de Sud, cladirile de apartamente cu doua si noua unitati, ofera cele mai mici preturi disponibile chiriasilor din SUA.
Conform unui sondaj american privind locuintele din 2013, al Biroului de recensamant al SUA, pentru a afisa chiriile medii lunare in functie de numarul de apartamente dintr-o cladire, documentul releva si clasifica cladirile cu intre 2 si 49 de apartamente ca „locuinte mici si mijlocii multifamiliale” – o grupare care reprezinta 54% din stocul de inchiriere din S.U.A.

Asa cum am notat, America nu construieste atat de mult din acest tip de locuinte ca in trecut. Complexele de apartamente mici si mijlocii reprezinta un sfert din unitatile existente construite intre anii 1970 si 1980, potrivit raportului. Din 1990, insa, categoria a reprezentat doar 15% din noul fond de locuinte.

Exista cateva motive pentru aceasta schimbare, spune Andrew Jakabovics, vicepresedinte pentru dezvoltarea politicilor la Enterprise Community Partners si unul dintre autorii lucrarii. Un alt autor este Raphael Bostic, care tocmai a fost numit presedinte al Federal Reserve Bank of Atlanta.

Normele privind zonarea s-au dezvoltat pentru a favoriza constructia unei singure familii, ceea ce face mai greu sa castigi aprobarea pentru proiecte mai mari. Exista costuri de reglementare pentru construirea de locuinte multifamiliale, iar dezvoltatorii care trec prin toate problemele de a castiga aprobari, doresc sa construiasca mai mult decat doar cateva apartamente.

cat costa o optimizare seo

In general, exista economii de baza in exploatarea complexelor mai mari. In cazul in care doua unitati sunt vacante intr-o cladire cu 8 unitati, proprietarul este lipsit de un sfert din potentialul sau de venit. Intr-o cladire de 100 de apartamente, cateva locuri vacante sunt mai putin importante. Aceste eficiente operationale fac de asemenea creditorii sa arate mai favorabil pe apartamente mai mari, a spus Jakabovics. Este un cerc virtuos pentru dezvoltari rezidentiale tot mai mari, desi nu atat pentru cele mai mici.

Intelegand de ce constructorii au abandonat complexul de apartamente mici, este mai usor sa intelegeti cum se reaprinde interesul fata de concept. Rescrierea codurilor de zonare pentru a favoriza mijlocul lipsa ar fi un inceput bun, a spus Jakabovics.

Partea inversa este ca, daca constructorii nu dezvolta mai multe cladiri de dimensiuni mici si medii, o sursa importanta de locuinte nesubventionate si accesibile poate sa dispara. Unitatile de inchiriere au tendinta de a deveni mai ieftine odata cu trecerea timplui.Tendinta in ultimele decenii fata de casele de o singura familie si cladirile cu apartamente inalte, arata ca exista mai putine cladiri cu apartamente mai mici care ajung la preturi accesibile.

„Avem nevoie sa construim lucruri astazi, care sa fie accesibile astazi”, a declarat Jakabovics. „De asemenea, avem nevoie de construirea unor lucruri astazi, care sa fie accesibile si in 10 sau 20 de ani de acum inainte”.

It's only fair to share...
Share on Facebook1Share on LinkedIn0Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.