Accesoriile pentru smartphone devin mai interesante decat telefoanele in sine

0
Accesoriile pentru smartphone devin mai interesante decat telefoanele in sine
Share Button

Cu doar cateva zile inainte de World Mobile Congress din 2016, acum este un moment bun pentru a ne uita inapoi la 2015, despre cum a evoluat industria de device-uri mobile. Daca esti in cautare de accesorii telefoane la preturi fara concurenta, intra pe MagazinGsm.ro si vei gasi!

Din ce putem vedea pana acum, un trend isi face aparitia din ce in ce mai evident: smartphone-urile sunt la fel de importante ca intotdeauna, dar nu mai tin prima pagina a ziarelor, cum ne-au obisnuit pana acum. In momentul de fata, incep sa devina “vedete” accesoriile pentru acestea, cum ar fi Samsung Gear VR, pachete de camera precum DxO One si Flir Thermal Imaging camera, dar si atasamentele cu tastatura pentru tablete din gama Pixel C sau iPad Pro.

Anul 2016 a inceput in acelasi spirit de evolutie si entuziasm, pe piata accesoriilor pentru device-uri mobile.

Dupa ani de zile in care a reusit sa se impuna pe piata, smartphone-ul s-a maturizat in momentul de fata. Este ca un superstar din basketball ce nu mai are abilitatile atletice din tinerete. LG s-a gandit sa mentina aura de “vedeta” a smartphone-ului prin introducerea asa numitului “smartphone modular”.

cat costa o optimizare seo

Toate incercarile precedente de a crea un smartphone care sa poata avea componente interschimbabile au reprezentat incercari de nisa, de startup si nu s-au dezvoltat foarte mult.

LG incearca sa impinga si mai mult aceste cercetari si concepte, lansand un flagship complet modular al carui feature distinctiv, vor fi componentele pe care le vei putea introduce in el: accesoriile.

Aceasta nu este desigur o schimbare neasteptata si spontana pe piata producatorilor de device-uri mobile. Industria telefoanelor mobile evolueaza foarte rapid, dar nu o poate face intr-un ritm previzibil.

Cei de la Samsung de exemplu, s-au bucurat de un succes enorm prin seria Galaxy Note, inca de la prima lansare a acestei editii in 2011, introducand un stylus (pix electronic) ce a devenit intre timp un accesoriu indispensabil in domeniul tabletelor sau al phablet-urilor.

Device-urile iPhone si iPod ale celor de la Apple, au suportat un intreg ecosistem de producatori diferiti pentru diverse componente de accesoriu: carcase, folii de protectie a ecranului, baterii, etc.

Compania din Cupertino si-a extins foarte mult afacerile in domeniul accesoriilor de smartphone, o data cu achizita Beats si lansarea propriei carcase de telefon, in 2015.

Profiturile din business-ul device-urilor mobile se indreapta catre oportunitatile create de piata de accesorii. Intr-un timp cand telefoanele entry-level au toate un design unibody si camere foto destul de performante, distingerea unui device doar prin hardware-ul de la interior, a devenit aproape imposibila.

Lucrurile ce vor diferentia din ce in ce mai mult aceste telefoane mobile, vor fi cu siguranta accesoriile de care pot beneficia.

Astazi, privim catre un viitor in care headset-urile portabile, battery-pack-urile externe si modulele pentru camera foto sau tastaturile inteligente, vor fi din ce in ce mai importante in ochii utilizatorului final, poate chiar mai importante decat smartphone-urile in sine, pentru care aceste accesorii sunt concepute.

libris.ro

It's only fair to share...
Share on Facebook0Share on LinkedIn0Share on Google+0Tweet about this on TwitterDigg thisPin on Pinterest0Share on Reddit0Share on StumbleUpon0Share on Tumblr0

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.